Riktigt god kvällsmat

Alltid kul att testa nya recept och extra kul när man känner att wow vad gott det blev.
Dagens kvällsmat blev en sån upplevelse smiley
Idag var vi 3 kockar i köket, jag, min man och äldsta sonen. Först gjorde vi en potatissallad.

Jag följde receptet förutom att jag tog grekisk yoghurt istället för naturell yoghurt. Planti har kommit ut med ny sådan som är riktigt bra.

Jag garnerade också med det som blev kvar i tångkaviarburkarna istället för att riskera att de blir kvar och bli dåliga i kylen. Absolut inget måste att ha på så mycket på toppen.
Till det hade vi kronärtskockbiffar med en limesås.
Biffarna valde vi att tillaga i ugnen istället för att steka dem. De blev bra, men lite mjuka. Allra bäst blir de säkert om man steker dem som det står i receptet.
Iställer för tabasco hade vi i 1 msk sambal oelek.


Vi gjorde dubbel sats av limesåsen, men hade bara i saften av en lime istället för två.

Jag plockade också in en massa bladgrönt och rädisor från trädgården och gjorde en sallad av. Mangoldbladen är gigantiska smiley Rädisornas blast skar jag också ner. Jag hade också i tunt skivad morot, en bifftomat ochlite galiamelon. Daniel gjorde en vinägrett till salladen.
Jag prövade också att steka gräslöksknoppar i lite olivolja och strödde på lite flingsalt. Jag hade läst om att det skulle vara gott, men blev lite besviken. Det gick att äta, men speciellt gott tycker jag inte att det var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait