Bolognese med svamp och belugalinser

Idag gjorde jag en bolognese med svamp och belugalinser. Jag hade champinjoner i kylen som behövde användas upp. Näst yngsta sonen och min man har hunnit smaka på den och båda två tyckte den var god. Gott att strö på Bjäst när man lagt upp sin mat på tallriken.

Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlökar
500 g valfri svamp
1 1/2 dl belugalinser
2 msk tomatpuré
2 dl rött vin (jag använde matlagningsvin)
2 burkar krossade tomater á 400g
4 dl vatten
1 msk dadelsirap
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 kruka färsk basilika

Gör så här:
Finhacka lök och pressa vitlök och ställ åt sidan. Skölj svampen och dela den i mindre bitar. Stek svampen i lite vatten blandat med flytande fond. Jag valde kantarellfond. Stek tills svampen vätskat ur sig. Tillsätt lök och vitlök och stek i några minuter. Ha i tomatpurén och stek i några minuter till. Häll på vinet och låt det nästan koka bort. Ha sedan i övriga ingredienser förutom basilikan.och låt såsen koka under lock på medel låg värme. Låt koka i ca 30 minuter. Koka valfri pasta.
Finhacka den färska basilikan och ha i när såsen kokat klart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait