Pad thai

Idag hittade jag på en egen pad thai med det jag hade hemma i kylskåpet och skafferiet. Den blev riktigt bra. På nudlarna står det att ett paket ska räcka till 4 portioner och jag tog två paket. Då borde maten räcka till 8 personer, men verkligen inte i mitt hem med många storätare smiley Här räckte den här mängden mat till 5 personer smiley

Ingredienser:
2 pkt risnudlar
2 morötter
1 palsternacka
1 färsk broccoli
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1/2 purjolök
150g frysta sojabönor

200 g jordnötssmör
1 dl vatten
3 msk kinesisk soja
2 1/2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk dadelsirap
1 1/2 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso
1 lime

Gör så här:
Finhacka vitlök och chili. Skiva purjolöken.
Skiva morötter och palsternacka i smala slantar. Jag använde matberedaren. Skär broccolibuketterna i små buketter och skiva stammen tunt. Jag använde matberedaren.
Sätt på en stor kastrull med vatten och koka upp. Följ anvisningen på nudelpaketet.
Medan vattnet kokar upp blandar du ihop ”såsen”. Blanda allt i en bunke och ställ åt sidan. Värm upp en stor gryta och stek alla grönsaker i lite vatten blandat med lite flytande fond. Fyll på med vatten vid behov. Stek grönsakerna i ca 10 minuter. När nudlarna är klara ställ dem åt sidan. Ha sedan i såsen i grönsaksblandningen och stek med i ca 5 minuter. Ha inte för hög värme och rör ofta. När allt i grytan är varmt är det dags att ha i nudlarna. Rör runt ordentligt och servera med valfria grönsaker. Gillar man jordnötter är det gott att ha på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait