Panerad blomkål

Idag till kvällsmat blev det en panerad blomkål som görs i ugnen. De är allra godast att äta direkt. Då är de krispiga. Dagen efter har de mjuknat, men jag gillar de då också. I originalreceptet från Vegomagasinet heter de Sticky buffaloblomkål. De har i malen ingefära, men jag hade slut på det upptäckte jag mitt i matlagningen så jag tog Tandoori Masalapulver istället. Jag har också i mindre mängd agavesirap. De har i 1 dl, jag tar en halv.
Ingredienser:
1 blomkålshuvud
2 dl havremjölk
2 1/2 dl dinkelmjöl
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk cayennepeppar
ca 4 dl panko (ströbröd)
Glaze:
1/2 dl agavesirap
4 msk tamarisoja
2 msk oskalade sesamfrön
2 tsk Tandoori Masalapulver
svartpeppar
Gör så här:
Blanda pressad vitlök, mjölk, mjöl och kryddor. Skär blomkålen i buketter. Vänd ner buketterna i smeten. Låt överflödig smet rinna av står det, men min smet blev ganska tjock och inget behövde rinna av. Vänd sedan varje bukett i pankon. Lägg blomkålen på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
Glaze:
Blanda ihop alla ingredienser till glazen i en skål. pensla eller häll över den över blomkålen och rosta i ytterligare 5-10 minuter. Vänd eventuellt på blomkålen efter halva tiden om det hamnat mycket glaze på plåten.

Jag serverade blomkålen med klyftpotatis av det sista av min lila/blå hemodlade potatis. Jag hittade också lite vitkål i kylen och gjorde en sallad med pumpafrön i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait