Rotfrukter!

Idag har jag tagit upp de rotfrukter som stod kvar i pallkragarna. Bäst att vara förberedd, vintern kan när som helst stå för dörren smiley Drygt 7 kg blev det. Mest morötter i olika färger, men också några gulbetor och några smala persiljerötter.

Jag tog så klart hand om en del av rotfrukternas blast, men inte allt för det blev så mycket på en gång. Det som jag lät vara kvar ute ska jag klippa ner i mindre bitar och låta det gå tillbaka till jorden som näring.
Mina två äldsta söner ska också få en del av skörden imorgon när vi ses smiley

Idag till kvällsmaten var alla grönsaker hemodlade. Känns riktigt lyxigt att kunna servera familjen av egna grönsaker fortfarande trots att det är novembermånad.

Morötter i 4 olika färger och egen paprika. Salladen består av grön- oh svartkål, röda och gröna salladsblad, mangold och blast från gulbeta, persiljerot och morot. Jag hade också i en grovriven gulbeta och några paprikor som jag missat när jag skördade alla paprikor för någon vecka sedan. De hade blivit lite mjuka och passade perfekt i salladen.
En av mina paprikor hade blivit ful i toppen. Jag tycker det ser ut som ögon och nos på en hund. Det tyckte inte min näst yngsta son för hundar är ju inte gröna smiley

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait