God och snabb gryta

Hela den här helgen har gått till att vara på badmintontävling. En tävling på hemmaplan. Det började redan i fredagseftermiddag med förberedelser inför att tävlingen skulle starta på lördags morgonen. På lördagen köpte vi Max till lunch, men idag (söndag) åkte min man hem och lagade mat och tog med till lunch. En jättegod gryta som vi lagade första gången tidigare i veckan. Den fick bra betyg av yngsta sonen som åt direkt när han kom hem från träningen, gick upp och badade och kom ner och åt lite till sen istället för ”kvällsfrukost”. Han brukar ta tex en smörgås innan han lägger sig och kallade det för kvällsfrukost när han var liten. Det uttrycket har vi fortsatt att använda smiley
Receptet heter kokosmjölksgryta och kommer från Enkla kassen. Vi har dock gjort om det lite. Vi använde spaghetti till, men det går bra med potatis, ris eller några andra gryner.

Börja med att koka potatis, spaghetti, ris eller något dyligt.
Ingredienser:
2 förp. kikärtor
1 burk kokosmjölk
1 burk eller förp. krossade tomater
1 gul lök
1 vitlök (vi hade i en stor klyfta)
1 paprika i valfri färg(vi hade i 1 1/2)
1 msk curry
1 tsk chilipulver
1/2-1 tsk gurkmeja (hade jag haft i om jag lagat maten)
svartpeppar
1 1/2 msk flytande grönsaksfond eller 1 tärning
1 tsk dadelsirap
Gör så här:
Skala och hacka löken och vitlöken. Låt stå i 10-15 minuter.
Stek sedan i lite vatten blandat med buljong i en gryta tillsammans med curryn och chilipulvret i ca 2-3 minuter. Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, grönsaksfond/buljong och dadelsirap. Vill du ha i gurkmeja så ha i det tillsammans med svartpeppar. Låt koka i 5 minuter. Skär under tiden paprikan i mindre bitar. Ha i den och låt grytan puttra i 5 minuter till. Häll i 2 sköljda och avrunna förpackningar med kikärtor och låt det puttra i ytterligare 3 minuter.
Det blir ganska starkt så minska på chilipulvret om du inte gillar stark mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait