Vegansk bolognese

Näst yngsta sonen gillar pasta så ikväll blev det en bolognese.
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlökar
2 morötter
250g squash
2 förpackningar krossade tomater (à 500g)
2 msk tomatpurè
2 dl belugalinser
2,5 dl vatten
1,5 msk scharlottenlöksfond (går så bra med tex grönsaksfond också)
2 tsk dadelsirap
1 tsk basilika
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 tsk salt
1/2 tsk chiliflakes
1/2-1 tsk gurkmeja
svartpeppar
Gör så här:
Finhacka löken och vitlöken och låt den stå en stund. Riv under tiden morötter och squash grovt. Jag rev i matberedaren. Börja med att steka lök och vitlök i vatten blandat med buljong i ca 5 minuter. Jag steker inte i olja pga att det bildas ämnen som inte är så nyttiga när oljan hettas upp. Vi behöver ha i oss fett, men tillsätt det genom att lägga i frön i salladen, tex solrosfrön eller pumpafrön. Lägg i morötter och squash och stek i ytterligare ca 5 minuter. Ha sedan i krossade tomater, tomatpuré, belugalinser och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och koka under lock i ca 30 minuter. Servera bolognesen med valfri pasta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait