Min gröttallrik

Jag startar alltid dagen med att äta havregrynsgröt. Jag tar 1 dl havregryn, sedan blandar jag i 1 msk krossade chiafrön och 1 msk krossade linfrön. Jag krossar fröna i en blender (ganska mycket åt gången och spar dem i burkar i kylskåpet så att fetterna inte härsknar). Krossade chiafrön finns att köpa, men inte krossade linfrön. Äter man för mycket linfrön är det farligt så svenska livsmedelsverket avråder helt från att äta krossade linfrön och i samband med det försvann de också ur butikerna. Linfrön är en bra källa till omega 3 och innehållet lignans, som har kraftiga anticancer egenskaper. Sverige är nog det enda land som avråder från att äta linfrön. Jag tycker det är för nyttigt för att avstå det helt, men ser till att äta i en mängd som inte blir farlig. Jag har också i lite hampafrön, lite havrekärnor och lite kanel. Se till att använda ceylonkanel. Finns att köpa på hälsokostaffärer och på nätet. Den kanelen man kan köpa i vanliga mataffärer bland kryddorna är inte nyttig i stora mängder.
Jag häller i dl vat3ten och tillagar gröten i micron. Gröten är klar när den börjar bubbla upp mot kanten på tallriken. Se till att ha en ganska stor djup tallrik eller skål. När gröten är klar rör jag runt i den och har i frysta eller färska blåbär och strör på solroskärnor. Jag har också på lite hemgjort päronmos och en-två bananer. Jag använder också havremjölk till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait