Gårdagens kvällsmat blev tacovariant fast utan tacokrydda, en wrap med hoisinkryddad tofu.
Ingredienser:
400 g fast tofu
2 tsk Five spicekrydda
1,5 dl hoisinsås
1 dl vegansk majonäs
2 tsk sesamolja
gurka
salladslök
salladsblad
sriracha majo
Gör så här:
Börja med tillbehören. Dela gurkan i halvcirklar. Skiva salladslöken tunt. Dela salladsbladen till lagom storlek. Jag använde min egna sallad från den hydroponiska odlingen. Så lyxigt 🥰
Jag skar också upp paprika, la upp majs och skar upp tomat och ställde fram en burk med jalapeno för barnen åt vanlig tacos.
Blanda majonäsen med sesamolja.
Jag skar tofun i små fyrkanter. Stek den i olja under omrörning tills den fått lite färg. Strö på five spicekryddan och stek under omrörning i någon minut. Tillsätt 0,5 dl hoisinsås och stek under omrörning i någon minut. Smaka av med salt.
Bre hoisinsås och sesammajonäs på tortillabröd. Fyll med salladsblad, tofu, gurka, tomat och salladslök. Ha på srirachamajo eller bara sriracha och rulla sedan ihop och ät 😋
Det här är min favorittofu köpt på Lidl.