Till slut tog jag tag i att skriva ner alla julmatsrecept. De recept som inte är länkade finns på kort längst ner i det här inlägget.
Kalla rätter:
Lax av morot
Zucchinirulle med ruccola och soltorkad tomat
Skärgårdssill
Senapsportabello
Picklad lök och svamp på skånskt vis (ingen favorit)
Picklad fänkål med vanilj
Rödbetssallad
Rödkålssallad med apelsin och valnötter
Veganska ägghalvor
Picklad rödlök- 1-2-3 lag
Gubbröra
Potatissallad
Seitanskinka-köpt från Veggoköket
Varma rätter:
Buffaloblomkål
Janssons frestelse
Vintergryta med Bärta helbit
Solrosfröbollar-tror det var det receptet
Jul”kött”bullar
Kumminstuvad fänkål med dill
Brysselkål-stek i olja med vitlökskrydda och salt
Julrotslåda
Långjäst rödbetsbröd
Frukt- och nötbröd
Fröknäcke
Gräddpastej med muskot
Veg-pastej
Alspånsrökt Bärta-köpt
Veganska färskostar gjorda på cashewnötter-köpta
Knäck
Chokladfudge med mörk choklad
Jag hade också tänkt att göra hjärntryfflar och julig chiapannacotta med saffran och mandel med det hanns inte med. Jag testade att göra dem efter jul istället. Chiapannacottan blev en av efterrätterna på nyår och hjärntryfflarna gjorde jag någon dag efter nyår medan näst äldsta sonen var kvar hemma. Han fick med sig några till Nederländerna (där han pluggar) också.