Vet inte riktigt vad jag ska kalla den här maträtten. Kokade nudlar för jag tänkte göra något med wokgrönsaker. Det blev nog mer en gryta då jag gjorde den väldigt såsig. Sak samma, god blev den i varjefall 🙂
Ingredienser:
3 paket risnudlar
1-2 röda lökar (jag hade 1 1/2 då en halva låg öppnad i kylen)
2 vitlöksklyftor*
1 påse med wokgrönsaker
2 påsar flower sprouts (hittade de på Maxi för 5 kr påsen, därav mängden)
1 förp. frysta gröna sojabönor
1 grytbas röd curry&pumpa
2 burkar kokosmjölk
1 msk vit miso
1 umamibuljongtärning
gurkmeja
svartpeppar
smaka av med salt och eventuellt lite soja
Gör så här:
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skiva rödlöken och finhacka vitlöken. Stek all lök i olivolja. Låt all flower sprouts steka med. Stek i kanske 5-10 minuter. Ha sedan i wokgrönsakerna och sojabönorna och stek i ca 5 minuter. Ha i grytbasen och kokosmjölken och resten av ingredienserna. Låt allt koka ihop i 10-15 minuter. Jag hade i lite maizena blandat med vatten för att få såsen lite tjockare.
Nog för att det redan var mycket olika grönsaker i maten, men jag skar också upp ett fat med blandade grönsaker. Grönsaker kan man aldrig få för mycket av 😉