Trädgårdsmeny

Igår hade vi besök av två läkarstudenter som sov över en natt när de skulle ha praktik på sjukhuset i Västerås. En av dem är vän till vår näst äldsta son. Så trevligt att få besök av honom och även hans flickvän, som vi träffade för första gången. Äldsta sonen har också blivit vän med honom då de har studerat i samma stad.
Äldsta sonen med sambo var också över på mat då vi också skulle se Gift vid första ögonkastet då vi inte fick till en sån ”dejt” i torsdags som vi brukar.
Jag passade på att göra årets sista måltid där allt kom från vår egen trädgård. Finns fortfarande grönsaker kvar, men kanske inte för att komponera en hel måltid
Gårdagens meny:
*Ugnsrostade rotfrukter (morötter i fyra olika färger, polkabetor, sötpotatis i två olika färger, haverrot och svartrot)
*Bakad rotselleri (glömde ha på vegansk parmesan, blev gott ändå 🙂
*Picklade rädisor (i en 3-2-1 lag)
*Grönkålschips
*Stekta grönsaker (rödlök, purjolök, vitlök, chili, blast från polkabetor, svartkål, skaften från grönkålen jag gjorde chips på, skrumpna körsbärstomater och äpplen. Den blev lite stark av chilin, men god ändå.
*Stavar av orange snackpaprika och morötter.
*Körsbärstomater
*Vitlökssås, där bara vitlöken kom från trädgården 😉
Hade tänkt ta in gröna blad också, men det hanns inte med.

Missade att ta kort innan vi började äta. Det var lite körigt i köket då jag också skulle hinna gå en trädgårsvisningstur i trädgården 😉

Gullig morot 🙂
Alla morötter är nu skördade. Beror finns kvar ute i köksträdgården och rädisor.

Sent på kvällen började jag frysa så jag skakade och det visade sig att jag hade 38,6 i feber. Hoppas jag inte smittat ner någon 😔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait