Potatissådd

Igår var det en skön vårdag. Lite blåsig om man ska klaga lite, men den här sega våren ska man inte klaga när solen skiner och temperaturen är behaglig. Kanske tvåsiffrig till och med.
Jag passade på att hänga lite i trädgården. Sättpotatisen kom ner i jorden. Två pallkragar i köksträdgården hamnade dem i.
De två i mitten på varje rad som syns i bild. Då den sort jag haft i två år (Monte Carlo) försvunnit ur sortimentet så valde jag detta år Cherie. Jag väljer alltid en sort som är resistent mot sjukdomar. Tänker att det är smart i en liten trädgård.
Som tur är så sparade jag små pluttpotatisar från förra året skörd. Jag ska köpa några potatishinkar att sätta dem i. Hoppas de ger skörd så att jag kan fortsätta spara utsäde av Monte Carlo. Den gav jätteskördar de två år jag hade den.

Nu blommar snart persikoträdet, Ice Peach, i växthuset. Då får jag se till att leka bi och pollinera blommorna 🙂
Den här vita blomman som jag inte kan namnet på blommar nu för fullt. Luktar underbart om den. Kul att några bin är i farten trots seg vår. Var är värmen 😔

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait