Som vanligt fick vi inte ont om mat på julafton 😉
Snarare så räckte det till väldigt många måltider. Vi hade folk över som hjälpte oss att äta i flera dagar 😀
Jag har aldrig gillat traditionell julmat, men nu när jag äter enbart växtbaserad så finns det så mycket kul att testa. Därav mängden mat. Jag skriver upp en massa maträtter som jag vill laga och hinner jag inte allt så gör det ingenting. Det finns fler jular 😉
Det här var det som blev lagat till julbordet 2023:
Kalla rätter:
* Tabbouleh på grönkål och apelsin
* Morotslax
* Curryröra med syltlök
* Romröra med tofu
* Skärgårdssill på aubergine(skrivit fel, den heter Västkustsill)
* Kaviarröra med dill
* Picklad rödlök 1-2-3 lag
* Senapsportabello
* Enkel och god potatissallad
* Zucchinirulle med ruccola– och soltorkadtomatfyllning
* Julskinka av rotselleri
* Julskinka av kålrot som äldsta sonen lagat. Fantastiskt god.
* Rödbetssallad-köpt
* Saffrans- och chiliaioli
Varma rätter:
* Janssonsfrestelse med vitlökstäcke
* Klassiska köttbullar vegostyle
* Enkla tofubiffar
* Veganmormors vegetariska bollar
* Smördegsknyten
* Brunkål
* Buffaloblomkål
* Vintergryta med Bärta
* Grönkålspaj med päron och valnötter
* Kokt potatis
* Vitlöksstekt brysselkål
Bröd:
* Frukt- och nötbröd
* Bröd med rödbetor
Pålägg:
* Julig linspaté med svamp
* Bärta enrisrökt-köpt
* Hummus
Godsaker:
* Saffranssockerkaka
* Knäck
Jag blev mätt 😀