Såg ett till recept på en lasagne tillagad i stekpanna som innehöll bönor istället för sojafärs. Lite annat som skiljde recepten åt också. Båda var lättlagade och goda även om jag nästa gång kommer göra ostsåsen med B-jäst istället för riven vegansk ost.
Ingredienser:
I burk tomatsås (jag tog Barilla Arrabiata á 420g)
Basilika (egen från frysen)
1 dl tomatpurè
2 vitlöksklyftor
Fryst trädgårdsmålla (eller någon annan grönsak tex paprika
1 msk grönsaksfond
1 msk vit miso
Lökpulver
Vitlökspulver
Gurkmeja
Svartpeppar
10 lasagneplattor
2 dl växtbaserad dryck
1 msk mjöl
1-2 dl B-jäst eller riven ost
2 förpackningar bönor (jag tog vita bönor)
Gör så här:
Blanda tomatsåsen med basilika, tomatpurè, trädgårdsmålla(behöver rensa frysen 😉), finhackad vitlök, lite vatten, grönsaksfond och vit miso.
Finhacka löken och fräs på i en stekpanna tills den mjuknat. Ha i tomatsåsen. Krydda med lite gurkmeja och svartpeppar. Ha i lasagneplattorna och småkoka under lock.
Koka ihop ostsåsen i en kastrull genom att värma 2 dl växtbaserad dryck, jag tog havredryck. Ha i mjöl, B-jäst, salt och peppar. Ha ner det i stekpannan.
Ha i bönorna. Rör om då och då.
Servera med lite extra B-näst på toppen.