Päronmarmelad

Igår skördade jag våra sista päron. Vi har ett miniträd av sorten Conference som gett väldigt många päron i år. Jag hittade ett recept som jag ville testa. Hade bara halva mängden med päron så det blev en halv sats.

Marmeladen var lätt att göra, men det fanns inget som gick att skumma av.
Jag hade råkat bryta av en liten rabarber när jag var ute och rensade ogräs så den fick också åka med i marmeladen. Jag vet inte om jag skar päronen i för stora bitar så jag mixade marmeladen med stavmixern.
Vi har inte provsmakat marmeladen, men jag ska ge äldsta sonen och hans flickvän en burk. De brukar vilja testa allt 🙂
Jag hällde upp i tre burkar ifall näst äldsta sonen och hans flickvän också vill testa. Det hade varit bättre med burkar i mindre storlek för nu blev de inte fyllda helt.

Såg också ett annat recept på päronmarmelad som får testas en annan gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait