Skördetid

Nu är det verkligen skördetid i trädgården. De flesta bärbuskar dignar av bär och nästan alla är mogna. Idag har jag skördat alla de kvarvarande röda vinbären. Näst äldsta sonen hade plockat av den mindre busken och en del av den stora när vi var till Umeå och han var här hemma och var katt- och trädgårdsvakt.
Jag hann nästan också plocka av alla vita vinbär på en av alla våra vita vinbärsbuskar. De är ganska många 😉
Vita vinbär är min favorit. Få se om de rosa vinbären tar över första platsen. Vi köpte en rosa och så fick jag en rosa vinbärsbuske i present förra året. I våras trodde jag att den ena dött och köpte en till, men det hade den inte så nu finns det tre rosa Pink champagne i trädgården. Några få bär fick vi i år. Röda krusbär och Jostabären har börjat mogna också. Körsbären har jag skördat och frusit ner samt alla blåbärstry.

I slutet av förra veckan tog jag upp det sista av potatisen i den ena pallkragen som jag redan skördat lite av när jag har gjort ”trädgårdstallrikar”. 5,2 kg potatis i olika storlekar blev det. Den andra pallkragen med potatis får växa på sig ett tag till.
De minsta potatisarna ska jag använda som sättpotatis nästa år. Kanske gräver jag ner dem i stora växthuset i slutet av sommaren för att se om de kan ge skörd till jul eller tidigt i vår.

Jag skördade också alla bondbönor.
Jag har haft som mål att ha plantor på gång för att sätta ner när det blir plats i en pallkrage efter skörd. I år har jag lyckats lite grann med det målet och kunde nu sätta ner sallad och kål i pallkragarna som det växt potatis och bondbönor i. Jag fick se till att täcka pallkragarna ordentligt från en liten Siri så hon inte förstör de små plantorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait