Snabblagad kvällsmat

Igår gjorde jag en snabb, men ändå en rätt festlig fredagskvällsmaträtt.
I originalreceptet så var det räkor och hette Makalöst god Skagentårta. Jag hade istället för räkor i en marinerad tofu som jag köpt till nedsatt pris då det var kort datum. Så perfekt att använda upp den.
Det här receptet blev lagom för 4 personer.

Ingredienser:
1 smördeg
1 röd lök
1 kruka dill
1 paket tofu
4 dl fraiche (havre- eller sojabaserad)
150 g vegansk färskost
100 g majonäs (utan ägg)
1 citron, saften av en halv i röran, sen andra halvan till garnering
salt och peppar
lite växtbaserad kaffemjölk att pensla smördegen med

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen och dela den i två delar så det blir två rektanglar.
Pensla med kaffemjölken. Grädda smördegen i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt. Det steget missade jag, men det gick visst bra ändå. Jag och recept 😉
Under tiden smördegen är i ugnen blandar du ihop övriga ingredienser i en bunke. Spar halva citronen, lite dill och lite rödlök till garnering.
Bred ut hälften av röran på den ena smördegsrektangeln. Lägg sedan på den andra rektangeln och bred ut resten av röran. Dekorera och servera sedan direkt medan den är frasig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait