Grönt guld!

Gräset har tagit sig väldigt bra efter att sett helt dött ut efter den torra maj och juni. Nu är det grönt och frodigt nästan överallt. Finns en del fläckar utan gräs, men i övrigt är det väldigt grönt och fint igen. Gräset växer som bara den och idag när jag klippte gräset fick jag ihop två fulla uppsamlare med härligt grönt gräs. De växter som hade turen att få gräset var purjolök och kål 😉

I kanten av en av odlingsbäddarna på framsidan har det kommit upp Kaukasiskt fetblad som blommar med rosa blommor under sommar och höst. Eftersom jag har mottot att trädgården ska vara mer levande än perfekt så fick de självklart vara kvar.
Passar väldigt bra i kanten mot den lilla muren tycker jag. Kul med växter som överraskar och dyker upp av sig själva 🙂
Efter att jag lagt ut gräsklippet bland kålen så kollade jag igenom bladen för att se om det fanns några kålfjärilsägg på bladens undersida. En del äggansamlingar hittade jag och några larver. Väldigt lite larver än så länge. Hoppas det fortsätter så. De ägg och larver jag hittade tog jag bort och la i skogen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait