Luktärtor

Nu är det dags att så luktärtor. Jag sår som Cecilia Wingård tipsar om. Det blir tredje året som jag sår luktärtor. Så lätt att så och få bra plantor om man följer hennes råd. Jag sådde tre krukor med köpta fröpåsar och sedan gjorde jag många krukor med de frön jag sparade från förra årets luktärtor.
De hade fått ligga och torka i sina baljor så nu stod jag ute plockade ur ärtorna ur sina skidor. Vissa skidor hade öppnat sig själva och fröna hade trillat ur, men de flesta var fortfarande stängda.


Riktigt skönt ute idag på förmiddagen. Solen kom fram litegrann och fåglarna kvittrade. Siri var med mig ute i sele hela förmiddagen och Sigge var också med oss mycket i trädgården även om han var iväg på egna utflykter också. Siri upptäckte flugor som hon kunde fånga vid husväggen när solen tittade fram.


Jag har också sått sockerärtor och bondbönor på samma sätt. Jag använde eget utsäde till de sådderna.

Nu får de stå inne tills de har blivit 10 cm höga. Då ställer jag ut dem i lilla växthuset, där de får stå tills det går att gräva ner dem i trädgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait