Flädersaft

För 5 dagar sedan gjorde jag iordning en saft på fläderblommor.
Jag tog bara halva mängden med socker och hoppade över natriumbensoat.
Jag lät blandningen stå i kylen i 5 dagar, men hade missat att läsa att man skulle röra i blandningen varje dag. Jag rörde ingen dag, men det verkar ha gått bra ändå. Min man fick provsmaka och tyckte den var god 😃
Nu är den upphälld i flaskor och stoppad i frysen. Jag funderade på att lägga i små burkar så att man skulle kunna skopa ur lagom mängd utan att behöva ta upp allt, men det blev de minsta Petflaskorna. Man får se till att dricka upp allt snabbt när man tagit upp en flaska.
Sju flaskor blev det plus lite i en åttonde.

Nu morgonen efter att jag gjort klart saften och slängt bort fläderblommor och citron ser jag på Facebook att någon gjort citronmarmelad på citronerna. Kunde jag inte ha läst det en dag tidigare. Så irriterande 😒

När det står jag i texten är det den som la in receptet och inte jag som är jag 😉
Såg också det här receptet på flädersaft med mynta. Nu har de flesta av mina fläderblommor blommat över, men kanske ett recept att testa nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait