Idag har jag gjort smördegsknyten igen med en annan fyllning. Idag blev det en svampfyllning. Det blev verkligen gott 😋
Jag använde två förpackningar med smördeg.
Jag prövade också att göra dem mindre. Första smördegsarket lite mindre och sedan ännu mindre på det andra.
Vet inte varför de minsta fick så mycket mer färg 🤭
Fyllningen:
2 färska gullökar
2 vitlöksklyftor
I stor ask med champinjoner á 500 g. (Det var nog lite mindre än 500 g kvar i asken).
1 påse sockerärtor (150 g)
Lite flytande kantarellfond
Några stänk ljus soja
Vitlökspulver
Lökpulver
Gurkmeja
Svartpeppar
Salt
Blanda det här i en bunke:
200 g finriven ost
100 g fraiche
100 g färskost. Jag tog 50 g naturell och 50 g med örtsmak då det bara var 50 g naturell kvar sedan jag gjorde knytena förra veckan.
Ha i 200 g av svampröran när den stekt klart.
Resten av svampröran åt vi bredvid plus att det blev lite kvar i en matlåda ändå. Så det går att göra en mycket mindre mängd, men jag hade svamp hemma som var i behov av att tillagas och ätas upp 😉
Nästa gång hade jag i all svampröra i ostblandningen. Det blev väldigt bra så det har jag fortsatt med alla gånger efter det 🙂
Gör så här:
Skär lök och vitlök fint. Skär den färska lökblasten i smala ringar. Börja med att steka löken i olivolja. Skär under tiden svampen i små bitar och lägg i den i stekpannan. Strimla sockerärtorna smalt och låt stek med. Ha i de övriga ingredienserna och stek till svampen vätskat ur sig och all vätska försvunnit så röran inte är rinnig. När svampröran är klar har du i 200 g i bunken där du blandat ost och fraiche.
Skär smördegen i den storlek du vill ha dina knyten. Lägg en klick i mitten och vik ihop de fyra hörnen mot mitten. Pensla med ljummen havredryck. Jag tog Oatley Ikaffe.
Tillaga i 180 grader med varmluft i 20 minuter.
På den första plåten gjorde jag 18 stycken och på de andra gjorde jag de ännu mindre. Då blev det 36 knyten.