Pyssel i trädgården

Den här helgen var det en riktigt varm och skön lördag så då passade jag på att greja lite i trädgården. Hann tyvärr inte så mycket jag ville då jag passade på att städa när jag var själv hemma. Det händer verkligen inte ofta under Coronapandemin. Huset är alltid fullt med folk. Jag ogillar att tvätta golven när familjemedlemmarna kliver omkring på det fuktiga golvet.
Nu var huset verkligen i behov av en riktig städning med tvättning av golvet då katterna dragit in massor med smuts då det varit blött ute. Så det var bara att gilla läget och lämna den sköna trädgården och gå in. Jag behövde också vila lite då nattsömnen nästan varit obefintlig.

Jag blev så glad när jag upptäckte att de första blommorna slagit upp min Ice peach. Den har stått längst in i uterummet. så nu släpade vi ut den utanför uterummet. Jag hoppades att bina skulle hitta dit och få sig en härlig måltid. När jag var till Norells (vårt närliggande trädgårdscenter och mitt andra hem 😉) var det massor med bin där på alla blommor.
Jag såg bara ett bi i min trädgård och den var inte i närheten av mitt persikoträd 😔
Jag får leva på hoppet om att bina var där när jag var inne och städade. På kvällen fick trädet hamna precis innanför glasdörrarna ifall att det skulle bli kallt på natten. Idag har vi haft gråväder och en del regn så den fick vara kvar inne hela dagen.
Jag har planterat om en del tomatplantor. Mina kronärtskockor fick också flytta till större krukor. Nu får de bo i uterummet på dagarna och inne på natten. Jag var också till Norells och köpte en rosmarin som får göra kronärtskockorna sällskap i uterummet. Jag har en förhoppning om att den ska växa till sig till en liten buske. Det är så lyxigt med egna kryddor.

Jag planterade om den i en större kruka. Det behövdes verkligen.
Idag söndag har det varit grått och en del regn. Min man gick ut och installerade en av våra vattentunnor som vi införskaffade i höstas. Den syns på bilden med persikoträdet.
Jag såg också till att vattna alla chili, paprika, tomat, aubergine och lökplantor i förrådet med guldvatten.
Jag rensade ur en pallkrage där det vuxit kål förra säsongen. Jag sparade en massa frön från svartkål. Bra med egna frön.
Vintersådderna i växthuset blev också vattnade. Det växer på bra därute.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait