Vilket fantastiskt väder årets julafton bjöd på.
Jag började dagen ned att fixa en god julfrukost med nybakt bröd (nattjästa frukostbröd), härliga röror, ”färskostar” av cashewnötter och en massa frukt och grönsaker.
Efter frukost innan det var dags för mera matlagning gick jag en långpromenad runt Hubbo. Så vackert!
Ingen snö, men lite juligt kändes det med rimfrost. Underbart med sol från klarblå himmel.
I vanliga fall brukar vi äta julmaten efter Kalle Anka, men i år skulle vi äta vid tvåtiden, men klockan blev snarare halv tre innan allt var klart.
Vi behövde inte gå hungriga från det julbordet. Det blev som vanligt så mycket mat att det räckte både på juldagen och annandagen också (som vanligt när jag gör en buffé) 😉
Kalla maträtter:
*Lax av morot
*Zucchinirulle med ruccola och soltorkade tomatfyllning
*Potatissallad
*Coleslaw med blomkål
*Broccolisallad
*Fänkålssallad
*Senapsdressad julsallad
*Picklad rödlök (ett två tre-lag)
*Skärgårdssill
*Senapssill-köpt från Veggoköket
*Rödbetssallad -köpt från Veggoköket
*Seitanskinka -köpt från Veggoköket
*Senapsgravad tofu-köpt
Varma maträtter:
*Grönkålspaj med päron och valnötter (den sparade vi faktiskt till juldagen)
*Brysselkålsgratäng med rökt tofu
*Brysselkål med ingefära och pistagenötter
*Finsk morotslåda
*Seitanspjäll
* Vegetarisk Sticky buffaloblomkål
*Janssons frestelse-köpt från Veggoköket
*Kokt potatis
*Svarta bönbollar med valnötter
*Julkryddad falafel
*Morotsbollar med saffran
*Veganmormors vegetariska bollar
*Vegansk prinskorv-köpt
*Långjäst rödbetsbröd med dinkel och solroskärnor-Tidningen Vego nr 7 2020
*Fruktbröd med nötter och frön
Pålägg:
*Tapenade med oliver och soltorkade tomater
*Vegetarisk faux gras– räcker bra med enkel sats
*HUJ-creamy cashew i 4 olika smaker-köpt
*Hummus i 3 olika smaker-köpt
Om man var hungrig efter det här så fanns det lussebullar och kladdkaka 😉