Skruttkatterna

Våra små kattpojkar har bestämt sig för att försöka utrota varenda mus i hela vårt närområde känns det som. De ar inga större problem för dem att komma hem med tre var varje dag.
Då vi har en kattlucka så katterna kan gå in själva så utsätts vi för många otrevliga överraskningar. Vi ar kattluckan satt på enbart ingång, men det vore väldigt bra om kattluckan skulle kunna känna av att det finns en mus med in och låsa sig då. En sådan lucka skulle jag köpa bums 🙂
I onsdags hade Sigge en riktigt lyckad jaktdag. På morgonen när jag precis ska gå till jobbet upptäcker jag en halv mus under köksbordet. Lite av underkroppen, ben och svans ligger där. Det brukar ligga sådan delar av möss ibland och jag tror det är Sigge som äter så. Snurre brukar äta allt utom lite inälvor.
När jag kom hem från jobbet vid halv två låg det kräks på vardagsrumsbordet.
Vid tio över två kom Sigge in med en levande mus precis när jag och yngsta sonen skulle åka iväg till sjukhuset för att ta bort gipset. Som tur var kunde jag fånga musen innan den smet in under något skåp.
Näst yngsta sonen hade också torkat bort lite klet i tvättstugan när jag var på jobbet.
På kvällen vid kvart över åtta kom Sigge in med en död mus. Min man hade också tagit hand om en död mus tidigare under kvällen som Sigge kom in med.
Tur att de är söta de där små pälsklingarna 😉
Vi har fler rullar med hundbajspåsar är hemma. Inte för att vi har hund utan vi använder dem som liksäckar åt alla möss.

I onsdags eftermiddag när jag precis kom in från en joggingtur hörde jag ett pipande i köket. Jag skyndar mig in i köket och ser Sigge med en levande mus. Snurre som låg och sov vaknar av muspipandet och kommer också in i köket. Innan jag hinner hämta plasthandskarna jag använde dagen innan så smiter musen in under frysen. Båda katterna spanar in under frysen. Som tur var så kunde näst yngsta sonen komma och hjälpa mig. Han lyckades efter att vi dragit ut frysen fånga den rädda lilla musen och låta den få en ny chans till ett långt musliv. Undrar om det var samma mus jag släppte ut dagen innan?

Jag tycker det är skönt att veta att katterna kan gå in sjäva om de är ute när vi går till jobb och skola, men nu känner jag att de missköter sig med kattluckan. Vi får nog prata igenom vilka regler som gäller 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait