Jag lagade till en god pasta med aubergine förra veckan. Receptet hittade jag i senaste numret av tidningen Vego nr 4 2020.
Jag gjorde dubbel sats, men kommer göra 2 1/2 sats nästa gång för att det ska räcka ordentligt när vi har fullt hus hemma, 7 stycken och flera storätare 😉
Jag tyckte mina auberginer inte var så stora så jag valde att ha i tre stycken.
Jag hade i ca 1 msk vit miso istället för salt och lite gurkmeja.
Jag hittade inte något ljust surdegsbröd på ICA som ligger i närheten så det blev ett mörkt bröd med surdeg istället.
Jag följde receptet för pangrattato, alltså brödsmulor med umamismak förutom att jag ställde in dem i 200 grader varm ugn för att få dem knaprigare.
Det blev väldigt gott, men det såg nästan ut som köttfärs. Kan jag ta en sån matlåda med köttfärs på, sa vår inneboende kille 🙂
Vi åt auberginepastan med ett härligt fat med grönsaker och melon, extra basilika och rostade kikärtor som äldsta sonen lagat. Bra att använda fullkornsspagetti.