Dagens lunch blev en matig soppa gjord på sojafärs och med lite pasta i. Jag skulle ha gjort soppa förra helgen, men det hanns inte med och då önskade näst yngsta sonen en soppa med pasta i. När soppan svalnat blev den inte så soppig längre utan mer en gryta.
INGREDIENSER:
2 gula lökar
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
400 g fryst sojafärs
2 burkar finkrossade tomater á 400 g
1 förp. kidneybönor
7 dl vatten (eventuellt mer)
2 buljongtärningar (umamibuljong)
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
2 1/2 dl idealmakaroner (det var så mycket som fanns kvar i paketet)
1 burk Planti fraiche
fryst finhackad persilja
lite gurkmeja
lite dadelsirap
salt och svartpeppar
GÖR SÅ HÄR:
Hacka den gula löken lite grovt. Finhacka vitlöken. Fräs löken i en gryta antingen i lite vatten med flytande scharlottenlöksfond eller i olja. Stek i 5 minuter. Ha sedan i sojafärsen och stek i ca 5 minuter. Skär under tiden paprikan i bitar och tillsätt den.
Tillsätt övriga ingredienser och låt grytan småkoka med lock tills pastan är mjuk. Rör ofta så det inte fastnar i botten. Jag smakade av med lite dadelsirap, salt och svartpeppar.