Gryta med squash och champinjoner

Idag lagade jag en gryta med smak av timjan. Det var slut på den färska, så jag använde fryst timjan. Jag vet inte om timjan är en krydda som viltgrytor brukar kryddas med, men jag fick en känsla av att det var en riktig höstgryta.
Ingredienser:
750 g champinjoner
2 rödlökar (jag använde små)
2 vitlöksklyftor
1 1/2 squash
1 1/2 paprika
2 burkar Planti cooking fraiche
2 dl havregrädde
1 msk vit miso
1 1/2 tsk torkad rosmarin
valfri mängd färsk eller fryst timjan
3 tsk soja
1 1/2 tsk dijonsenap
2 buljongtärningar umamibuljong
svartpeppar

Gör så här:
Dela champinjonerna i mindre bitar. Stek dem i lite vatten blandat med flytande kantarellfond eller olivolja. Finhacka lök och vitlök. Lägg i löken i grytan när en del av svampens vätska kokat bort och svampen minskat i storlek. Dela paprika och squash i små bitar och låt steka med i grytan. Ha i Planti cooking fraiche och havregrädde när det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt alla kryddor och låt grytan koka på svag värme under lock i ca 10 minuter. Jag serverade grytan med fullkornsbulgur, men det går så klart bra med ris eller andra gryn eller korn. Gott att ha groddar till. Jag har groddat mungbönor som vi åt till samt blandade grönsaker.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait