Utplantering!

Idag blev det trädgårdsfix hela dagen. Mina tomatpålar som min man gjorde åt mig kom på plats idag. Då det inte verkar bli någon mer frost så vågade jag plantera ut alla tomater. Vid varje tomatpåle går det att plantera 4 tomater och jag har 7 pålar. Trots det så räckte det inte på långa vägar. Jag har visst sått väldigt många tomater i år smiley så nu står det tomater lite överallt i trädgården. Vi borde inte få ont om egna tomater. Tomatplantorna vi tomatpålarna fick också sällskap av lite tagetes. Lite extra godsaker till bina.
När tomaterna fick nya platser så blev det ledigt på altanen så att paprika och chili också kunde få större krukor och flytta till sin sommarplats. Hela altanen runt matbordet blev full med krukor, men fortfarande har jag ett helt gäng som väntar på större krukor. Tyvärr tog både krukor och jord slut så de fick hoppa tillbaka in i växthuset och stå kvar i sina små krukor ett tag till. Förhoppningsvis hinner jag ta hand om dem senast på torsdag då det är en ledig dag igen smiley Bra med lite extra lediga dagar.

Den längsta av alla tomater som verkligen hade behövt att planteras vid en tomatpåle glömde jag bort och upptäckte den först när allt var färdigplanterat. Den fick istället en stor kruka och fick stå i en stor kruka vid husknuten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait