Dagens lunch blev en pastasås gjord på vegansk kebab. Den gick väldigt snabbt att laga iordning och uppskattades av alla.
Nästa gång prövar vi att göra såsen, men testar att ha i kidneybönor istället för köpt färdiglagad kebab.
Ingredienser:
1 gul lök
Valfri mängd soltorkade tomater
1 pkt vegokebab
ca 6 dl havregrädde (jag öste bara i lagom mängd)
1 1/2 msk grönsaksfond
1 msk tamari soja
1 msk sambal oelek
1 msk vit miso
1/2 tsk gurkmeja
Svartpeppar
Torkad oregano (jag öste bara i, men kanske ca 1 tsk)
Torkad timjan (jag öste bara i, men kanske ca 1 tsk)
Valfri pasta
Gör så här:
Hacka löken och låt den stå medan du sätter på pastavatten, skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och plockar fram övriga ingredienser.
Stek löken i lite vatten blandat med flytande fond. Stek i ca 5 minuter och fyll på med vatten vid behov. Lägg i de soltorkade tomaterna och låt dem steka med i några minuter. Ha i kebaben och stek i 3-4 minuter till. Häll i havregrädden och de övriga ingredienserna. Låt puttra tills allt är varmt eller tills pastan är klar.
servera med valfria grönsaker.