Gjorde en väldigt snabblagad gryta till kvällsmat i veckan. Den blev bra, men nästa gång kommer jag nog ha i lite mer grönsaker, kanske broccoli skuren i små bitar. Då kanske jag måste minska lite på pastamängden också. Jag gjorde dubbel sats, men i två olika grytor. Hällde ihop allt när det kokat klart i den ena grytan.
Ingredienser:
1 gul lök
2 förp. vita bönor i valfri storlek. (Jag tog en förpackning med stora och en med blandade små bönor)
400g krossade tomater (jag tog smaksatt med basilika)
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 msk flytande fond
1/2 msk curry
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1/2 msk vit miso (går att använda vanligt salt istället)
4 dl valfri pasta. Jag tog vanliga ideal makaroner, men hade gärna använt någon fullkornspasta om jag haft det hemma.
2 dl majs
Gör så här:
Finhacka löken och låt den stå i minst 10 minuter. Plocka under tiden fram de övriga ingredienserna. Stek löken mjuk i lite vatten blandad med flytande fond. Skölj av bönorna i ett durkslag och ha i dem tillsammans med alla övriga ingredienser förutom pastan och majsen. Låt det koka upp och ha i pastan. Koka så länge som det står att pastan ska koka. Ha i majsen mot slutet av koktiden så den blir varm, i några minuter. Servera med valfria grönsaker och strö gärna på lite Bjäst för lite ostig smak och nyttiga B-vitaminer.
”Bjäst är en näringsjäst som odlas särskilt för kosttillskott och är rik på B-vitaminer.
1 tesked Bjäst ger mer än hela dagsbehovet av vitamin B1. 1 1/2 matsked ger dessutom dagsbehovet av vitamin B2 och niacin”.