Sista squashen

Den här helgen har jag också tagit hand om i stort sett all squash som legat och tagit plats i vår extra kyl ute i förrådet. Jag har gjort biffar och fryst ner. Jag har också rivit squash och fryst ner för att göra biffar av vid ett annat tillfälle. Jag har kommit på att ett paket quinoa blir lagom mängd till 1 1/2 sats av mitt biffrecept. Så nu har jag fryst ner påsar med 1500 gram i varje påse. 6 påsar blev det i frysen.

Jag har också gjort en gryta med vegansk stroganoff som jag lagt ut receptet på tidigare. Så nu har jag slut på musselsquash också. Nästa gång jag gör den här maträtten blir det aubergine istället för musselsquash. Den här gången gjorde jag om det lite och hade i 2 dl röda linser. Jag hade i 6 dl havregrädde istället för 4. Jag tänkte att det krävs lite mer vätska till linserna och så var det så mycket som fanns kvar i havregräddepaketet. Perfekt att använda upp allt. Jag plockade in gräslök och persilja från trädgården och toppade grytan med. Jag har inte smakat den än utan det blir lunch imorgon. Det blev många lådor i kylskåpet och jag frös även ner 2 lådor som de äldsta sönerna ska få med sig när de varit på besök nästa helg. de matlådorna blir perfekta som ”kylklampar” när de ska ta med sig squashbiffarna jag gjorde åt dem förra helgen. Jag kokade svart ris till stroganoffen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait