Jag (Daniel) tycker att det är behjälpligt att enkelt kunna ladda upp med mängder av goda och hälsosamma snacks, så att man har det nära till hands när man väl blir sugen. Här nedan kommer ett supersimpelt recept på ugnsrostade kikärtor! Notera att det går utmärkt att variera mängden kryddor beroende på vad man föredrar. Hitta något som passar dina smaklökar.
Satsen borde få plats på en plåt, men blir det trångt (eller om man vill göra ännu mer vid samma tillfälle) så går det att köra dubbla plåtar. Tips: Sätt ugnen på ca 220° redan nu för att spara tid!
Ingredienser:
3 paket kikärtor (sköljda och väl avtorkade)
1 matsked vitlökspulver
1 matsked lökpulver
1 matsked paprikapulver
1 tesked näringsjäst (valfritt)
0.5 tesked chillipulver
Svartpeppar
Utförande:
1. Sätt ugnen på ca 220°.
2. Öppna kikärtspaketen och lägg kikärtorna i en sil. Skölj av, skaka av det mesta av vattnet.
3. Lägg hushållspapper på plåten du tänkt använda. Sprid ut kikärtorna och använd ännu mer
papper för att bli av med det mesta av fukten.
4. Flytta kikärtorna till en stor bunke. Lägg till kryddorna och rör runt ordentligt.
5. Lägg ett bakplåtspapper på plåten. Lägg därefter på kikärtorna i ett jämnt fördelat lager.
6. Låt rosta i ugnen i ca 40-45 minuter, eller tills de börjar bli krispiga. Skaka gärna runt plåten efter halva tiden.