Den 8 juni i år var det dags för vår näst äldsta son att ta studenten. Jag har tidigare fixat buffémat till äldsta sonens student och till två konfirmationer, men då åt vi kött och mjölkprodukter så de menyerna kunde jag inte använda nu.
Det var jättekul att leta bland alla goda veganska maträtter som skulle bli bra till vår studentbuffe. Jag hoppades också att alla gästerna skulle gilla den veganska maten. Det enda som inte var veganskt var en köpt tårta gjord som en studentmössa, brieost och älgköttet som min syster tog med sig. Maten blev väldigt god och det blev massor med mat ?
Här är både bilder på matlistan och maten i sig, tillsammans med länkar till recepten vi använde.
Och nu till alla recepten. De med länkar har vi hittat på internet, men melonsalladen, potatissalladen, tzatziki, fruktspett och tabbouleh gjorde vi efter eget huvud. Tabbouleh gjorde vi glutenfri genom att använda quinoa istället för bulgur.
1. Fyllda salladsblad m. mangosås
2. Filodegspajer med sötpotatisfylling (Längst upp på sidan)
3. Auberginerullar med soltorkad tomatfyllning (Daniels favorit, finns längst ner på sidan)
4. Smördegssnurror med pesto (Näst längst upp på länken)
5. Veganska tunnbrödssnittar (Tidningen Vego, nr 3 2018, s. 55)
6. Snittar med en kräm på soltorkade tomater
7. Marinerade champinjoner (Använd soja istället för Braggs, lite ketchup om vegansk worcestershiresås saknas. Gärna dadelsirap istället för agave. Helt valfritt dock, såklart!)
8. Picklad rödlök
9. Vitabönröra
10. Tårta á la Daniel (Recept på engelska. Byt gärna ut specialmjölen mot mer vanliga sorter)
11. Chokladtryfflar
12. Morotskaksbollar
13. Färskost med svenska sommarörter (Tidningen vego, nr 4 2018, s. 16)