Fantastiskt höstväder

Äntligen blev det höstfint i några krukor 🙂

Idag blev det verkligen en heldag ute i trädgården i 🌞-igt höstväder. Jag gick ut vid 9-tiden och då var det riktigt kallt. Soligt, men blåsigt. Kämpade på ute i kylan med att få trädgården iordning inför vintern. Gick in och lagade en snabb lunch och sedan ut igen. Då hade det börjat bli riktigt skönt. Mer sol på baksidan plus att det slutade blåsa. Jag kunde verkligen inte slita mig för att gå in så det blev en tredje promenad innan jag till sist tog mig in vid 6-tiden på kvällen 🙂🍁🍂

Jag samlade in ärtor från luktärtorna. Det var bara några baljor som hunnit torka så det får bli en ny samlingsrunda om någon/några veckor.

Dahliaknölarna som legat och torkat i en vecka kom ner i kompostpåsarna där jag vinterförvarar dem.
Ett helt gäng med plastaskar som blivit kvar ute för att jag inte orkat diska ur dem i våras blev nu rengjorda. De flesta var hela och kan användas till nästa års vintersådder så nu har jag väldigt många askar då jag även sparat många nya.

På ängen la jag ut frön som jag samlat i trädgården. Passade på att använda av den jord min man fick över när han borrade hål för att kunna gjuta stolphållare (vid rosenbågen som ska upp på framsidan) och täckte fröna med.

Det har varit svårt att förbereda pallkragar inför nästa års sådder då det mesta fortfarande frodas i det varma vädret. Idag har jag ivarjefall lyckats förbereda två stycken. Jag grävde ner bokashi och gödslade med kogödsel. I den ena av pallkragarna ska jag sätta vitlök när kylan kommer. I den andra som har ett pallkrageväxthus ska jag så spenat i. De fröna kommer jag nog sätta i februari.

Trodde jag skördat alla päron på vårt lilla minipäronträd men hade visst missat ett. Det blev ett mumsigt mellanmål tillsammans med en näve björnbär. När jag ätit upp det så hittade jag en näve till 😋
Perfekt att hösten är så varm så björnbären hinner mogna.

Jädrar vilken stor morot jag skördade 😄
Ha ha, om man skulle gå till affären och köpa en påse med 500 gram morötter och det bara låg en morot i påsen 😂

Mina älskade fyrfotingar 😻
Sigge som ofta blir jagad av grannkatten och biten av när han inte hinner undan håller sig mest inne eller ute i trädgården. Jag tror att han njuter när matte eller husse hänger i trädgården.

Läst att man har svamp så är jorden bra med mycket mikroorganismer. Jag har massor med svamp som kommer och försvinner 🙂

Sista kvällspromenaden blev en tur i vacker miljö 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait