Skörd och sådd

Igår rensade jag ur en pallkrage där vissa rödbetor gått upp i blom och fått oätbara knölar. De rödbetor som var fina använde jag till min lunch som fick bli en trädgårdstallrik åt bara mig då det bara var jag som var hemma och åt lunch. Två matlådor blev det också. Jag skördade också lök, morot, bönor och tomater till lunchen. Den redan skördade potatisen använde jag också tillsammans med de rostade rotfrukterna. Blasten på rödbetorna stekte jag tillsammans med lök och vitlök.
Bönorna har så fin färg, men när man tillagar de blir de gröna. Det hade varit kul om de fortsatte ha den färgen, men smaken är ju densamma ändå 🙂
Så mycket tomater är mogna nu. Mums 😋


Idag sådde jag nytt i pallkragen. Hoppas på en varm höst så skörden blir bra.

En rad med rädisor och resten miniplocksallad. Fröna var 1 år gamla, men frön med utgånget datum brukar gro bra ändå 🙂
Jag hade tänkt att ha bara sallad i alla rader, men jag råkade ha slut vid den sista raden så då fick det bli en rad med rädisor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait