Krämig gryta med vetestrimlor och champinjoner

I måndagskväll när jag och äldsta sonens flickvän såg på GVFÖ (Gift vid första ögonkastet) gjorde jag iordning lite mat åt oss. Våra respektive var upptagna med annat, en jobbade och en hade schackträning så vi fick klara oss själva 😉 Yngsta sonen som också är med och tittar ibland var i Litauen på programmeringstävling.
En krämig gryta med vetestrimlor och svamp blev det med klyftpotatis till.
Jag hade också plockat lite kirskål som jag gjorde kirskålschips av, mums 😋
Ingredienser: 4-6 portioner
500 g vetestrimlor
500 g champinjoner
I röd lök
4 vitlöksklyftor
1/2 dl vitt vin
2 msk flytande fond
3 dl vatten
150-200 g vegansk färskost, vitlök och örter
1 msk vit miso
ca 1 dl soltorkade tomater
svartpeppar

Gör så här:
Börja med att steka vetestrimlorna enligt anvisning på förpackningen. Hacka under tiden all lök. När vetestrimlorna är klara så lägg dem i en bunke och stek nu löken i olivolja tills den mjuknat. Dela under tiden champinjonerna i fjärdedelar eller sjättedelar om de är väldigt stora. Ha i champinjonerna i löken och låt steka tills all vätska stekt in. Ha medelvärme.
Ha i vitt vin och låt den reducera in litegrann. Ha sedan i alla övriga ingredienser till såsen. Låt allt koka ihop och ha sedan i vetestrimlorna.
Servera med ris, gryner, potatis eller pasta. Ta det man är sugen på 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait