Idag gjorde jag stekt tofu blandat med stekta grönsaker. Det blev lite för lite sås, så jag gjorde en vitlökssås till. Nästa gång kommer jag göra mer sås att blanda ner tofun och grönsakerna i. Då tofuwoken blev lite torr gjorde jag en vitlökssås som vi hade till maten.
Ingredienser:
2 små rödlökar
2 paprikor-jag tog grön och röd
2 förp.tofu á 400g
1 salladslök
majsmjöl
Såsen:
2 msk mörk soja
4 msk ljus soja
3 msk risvinäger
2-4 msk dadelsirap
1 tsk sichuanpeppar
2 tsk chiliflakes
1/2-1 msk svartpeppar
2 tsk vitlökspulver
6 msk vatten+1 msk majsmjöl
Gör så här:
Torka av tofun med hushållspapper. Skär den sedan i små kuber .och blanda den med majsmjöl. Stek tofun i olja tills den fått färg. Lägg åt sidan. Skiva löken på valfritt sätt. Skär paprikorna i bitar. Stek lök och paprika i olivolja i 5-10 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Mortla sichuanpeppar och ev chiliflakesen. Häll sedan såsen över paprika och löken. När såsen blivit varm ha i den stekta tofun. Sjud i några minuter till. Strö över den skivade salladslöken (och sesamfrön).
Servera med ris, valfria grönsaker och jordnötter om man gillar det.