
I förrgår var det visst dags att bli 1 år äldre igen 😉
Då min bästa födelsedagspresent ever inte kom hem så valde jag att inte dra ihop en födelsedagsfika. Bjöd bara äldsta sonen med sambo på en födelsedagsmiddag på kvällen. Smidigt att bjuda över dem när de bor så nära 🥰
Maten jag bjöd på var en nässelsoppa till förrätt med kirskålschips. Huvudrätten var rispappersknyten gjorda på grönsaker från trädgården. Jag skördade purjolök, salladslök, vitlöks purjolök, grönkål, komatsuna, ramslök, trädgårdsmålla och våtarv. Jag stekte ihop alla grönsaker och hade på lite ljus soja, grönsaksbuljongspulver, vit miso, sambal oelek, salt och svartpeppar. Jag hade också i köpta frysta sojabönor. Blöt upp rispappret i kallt vatten och dela det sedan mitt itu. Lägg på fyllning och vik sedan ihop till ett knyte. Jag penslade knytena med olja och strödde på rostade sesamfrön innan jag satte in dem i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Låt de få lite färg. Min man gjorde en jordnötssås att ha till. Väldigt gott blev det 😋








Lägger in ett recept på en dippsås som ser god ut för att komma ihåg det till en annan gång 🙂



Igår kom min tvillingsyster över tillsammans med vår mamma. Då blev det en fika. Jag gjorde iordning en äppelpaj på våra egna äpplen som legat i garaget sen i höstas. Lite mjuka, men perfekta i en paj.