
Idag tidig kväll gick jag ut en sväng i trädgården. Hade ingen aning om vad jag skulle laga för kvällsmat. I stora växthuset står mina otroligt vackra kålplantor Komatsuna Malachai. När jag såg dem fick jag lust att göra knyten av rispapper med färska grönsaker från trädgården. Jag hämtade min för säsongen nyinköpta skördekorg och började plocka ihop grönsaker. Jag tog två Komatsuna, en purjovitlök (en vitlök som skördas tidigt som en purjolök), en salladslök, grönkål, trädgårdsmålla och lite våtarv. Åh, vad jag hade velat kunna stå ute i den härliga kvällssolen och laga till maten, men det var bara att pallra sig in i köket. Jag stekte ihop allt och kryddade med lite sambal oelek, en klick vit miso, lite ljus soja och svartpeppar. Jag hade också i köpta sojabönor för att få med en proteinkälla.
Jag blötte sedan upp rispapper, ett i taget och delade det mitt itu. Jag hade på fyllning på varje halva och vek ihop till ett knyte. Det blev sju knyten. Jag stekte dem i olivolja tills de fått lite färg. Jag var lat och gjorde ingen egen dippsås utan slingrade på lite färdig Srirachamajonäs. Jag borde ha skördat dubbelt så mycket grönsaker. Nu blev det bara en förrätt till mig och min man, men gott var det 😋
Nu när jag vet att det blev gott så får jag göra iordning en smarrig sås också nästa gång 🙂


