Igår kväll gjorde jag en snabblagad tofu som också var väldigt god, ivarjefall tyckte jag och min man det. De två yngsta sönerna som var hemma tyckte dock inte att det var så gott 😉
Gör så här:
Ta två pkt tofu à 400 g
Torka av tofun och lägg den gärna i press för att få ur vätska och på så vis få den ännu fastare. Dela varje tofu i tre bitar. Vissa av skivorna delade jag sedan en gång till och skar små snitt i alla. Inget som behövs.
Blanda ihop dessa ingredienser, förutom mjölet.
4 msk olivolja
6 msk balsamvinäger
4 msk vatten
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
Ca 4 dl majsmjöl (eller annat mjöl)
Doppa tofubitarna i vätskan och sedan i majsmjölet. Spar vätskan som blev kvar och ha i såsen sen.
Stek de i valfri olja tills de fått fin färg.
Börja sedan med såsen.
6 vitlöksklyftor finhackade som stekes i olja eller smör eller både och 🙂
Ha sedan i
3 dl grädde
2 msk flytande grönsaksbuljong
2 dl vatten
Vätskan som man doppat tofun i
1-2 tsk chiliflakes
1/2 tsk oregano
1/2 tsk timjan
1 dl (eller mer 😋) soltorkade tomater skurna i mindre bitar
1 dl vegansk parmesan
Låt allt koka ihop och ha sedan i den stekta tofun.
Servera med ris, pasta, andra gryn eller potatis, kokt, pressad eller klyftpotatis.