Dagens kvällsmat blev inte vad jag planerade från början då en av askarna med champinjoner var helt möglig, alldeles ludet i asken. En av de två färska broccolin var också lite dålig så jag skar bort lite.
Ingredienser:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
2 färska broccoli
1 msk tomatpuré
2 msk senap (gul på tub eller flaska)
ca 6-7 dl havregrädde
1 1/2 dl chilisås
1 msk kantarellfond
lite ljus soja (finns bild på den soja jag använde)
1 msk miso
gurkmeja
svartpeppar
paprikakrydda
2 förp. kidneybönor
Valfri mängd persilja, fryst eller färsk
Gör så här:
Koka ris, bulgur, couscous eller andra gryner. Gärna fullkorn.
Hacka lök och vitlök fint. Stek dem i olivolja. Skiva champinjonerna och tillsätt dem i stekpannan. Stek i ca 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och senap. Stek i 3-5 minuter till och häll sedan över det i en gryta.
Dela broccolin i mindre buketter och skär stammen i mindre bitar. Stek dem i 5-10 minuter. Krydda den med lite vitlöks- och lökpulver. Ha under tiden i övriga ingredienser i grytan. Lägg i broccolin när den stekt klart.
Låt grytan koka ihop på svag värme i 10 minuter.
Servera med valfria grönsaker.