Bästa pastasåsen

Idag blev det en pastasås med röda linser och äpplen i. Jag hade flera äpplen som höll på att bli dåliga, som passade perfekt att ha i.
Alla här hemma gillade såsen.

Ingredienser:
2 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 stora äpplen
2 burkar kokosmjölk (á 400 ml)
3 msk flytande grönsaksbuljong
1 tetra krossade tomater med chilismak (390g)
1 burk pastasås med vitlök och örter (400g)
5 dl röda linser ( 500g)
5 dl vatten
4 tsk sambal oelek (uteslut om du inte vill ha stark mat)
1 tsk gurkmeja
svartpeppar
1 msk vit miso (går att använda valfri mängd salt om man vill)

Gör så här:
Finhacka lök och vitlök. Låt de stå i ca 15 minuter. Under tiden kan du plocka fram alla övriga ingredienser.
Stek löken i lite vatten blandat med flytande fond. Fyll på med vatten vid behov. Skär äpplena i tärningar. När löken är mjuk blanda i äpplena, grönsaksfond och kokosmjölk. Låt allt sjuda i ca 5 minuter.
Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt småkoka under lock tills linserna är mjuka. Skölj ur pastasåsburken och tetran med de krossade tomaterna med vattnet innan du häller vattnet i grytan.  Det tar ca 20 minuter. Kom ihåg att röra ofta då linser gärna fastnar i botten. Kanske fastnar linserna mindre om man sköljer dem i ett durkslag innan de tillsätts i grytan.
Servera med valfri pasta, gärna fullkorn och valfria grönsaker. Jag skar upp grönsaker och meloner till maten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait