Testade det här receptet på en lättlagad paj med smördeg härom veckan. Jag hade bara ett litet paket á 230 g tofu hemma. Nästa gång kanske jag testar att ha i 400 g som ett större paket innehåller.
Ingredienser:
1 gul lök
230 g tofu
1 förpackning kokta svarta bönor
1 påse tacokrydda
1 burk tacosås ca 220g
50-100 g riven ost
1 rulle smördeg
Gör så här:
Hacka och stek löken. Torka av tofun med hushållspapper och riv den sedan på grova sidan på rivjärnet. Stek den med löken tills den fått lite färg. Skölj av bönorna. Ha i bönor och tacokrydda i stekpannan. Tillsätt lite vatten om det behövs. Låt steka ihop i några minuter.
Sprid ut det i en pajform. Häll på tacosåsen och toppa med ost.
Täck med smördegen. Tryck ner kanterna runt om. Det jag skar bort av smördegen la jag uppepå smördegslocket. Pensla med valfri växtdryck. Den här gången tog jag matlagningsgrädde då det fanns ett öppnat paket i kylen.
Tillaga tacopajen mitt i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter.
Servera med de grönsaker du gillar till tacos och kanske tacochips.
Nu har jag gjort den här maträtten igen. Jag gjorde 2 pajer och hade i 4 pkt à 180g tofu och 1 pkt med kokta bönor, 2 gula lökar och 2 tacokryddpåsar som fyllning. Jag hade en påse med vegansk parmesanost som nästan var full som jag använde och fyllde på med lite mer ost från ett veganblock som jag rev på fina sidan av rivjärnet.
Jag fick lite feeling och gjorde en sol med det som blev över av smördegen 🌞
Grönsakerna kommer från trädgården 🙂
En vitlökssås och mer tacosås för den som ville.